Goede doelen

775 punten
Geef een moestuin

Oxfam Novib moestuin: origineel én goed voor de wereld.

Lees meer
600 punten
Geef 10 kippen

Een origineel cadeau geven én iets goeds doen voor de wereld.

Lees meer
775 punten
Geef een varken

Mooi cadeau voor iemand die alles al heeft.

Lees meer
375 punten
Fair Trade chocoladerepen

Vier smaken chocolade in een unieke verpakking.

Lees meer
25 punten
Stichting Roparun

Voeg mooie dagen toe aan het leven van mensen met kanker.

Lees meer
25 punten
De Zonnebloem

Steun activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking.

Lees meer
25 punten
Stichting Opkikker

Draag je steentje bij aan een onvergetelijke Opkikkerdag.

Lees meer

Duurzaam doen

Four Leaves maakt luxe beddengoed en handdoeken met een missie: voor elke set beddengoed of handdoeken doneren ze slaapzakjes of handdoeken aan een weeshuis in Sri Lanka. Dit komt niet uit de lucht vallen. Oprichter Shiran Gort is zelf geboren in een klooster in Sri Lanka en geadopteerd door Nederlandse ouders.

De naam Four Leaves is gebaseerd op de blaadjes uit de vlag van Sri Lanka die voor de inwoners staan voor de vier deugden van het Boeddhisme: naastenliefde, compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid.

Four Leaves heeft aan elk blaadje haar eigen interpretatie gegeven. Alles wordt op een duurzame en humane manier geproduceerd. Ze gebruiken alleen 100% biologisch katoen, allemaal met een GOTS certificatie. Zelfs de verpakkingen zijn herbruikbare tasjes, gemaakt van gerecyclede PET-flessen die op de stranden van Sri Lanka gevonden zijn .

Ook slapen op duurzaam beddengoed? Doe mee met de winactie en maak kans op een Four Leaves beddengoed pakket!

Lees meer >

Zeep is gewoon zeep, denk je misschien. Maar de zeep van SOOP is zeker geen gewone zeep. Deze wordt namelijk gemaakt van afvalproducten. De oprichters van SOOP willen met hun zeep een start maken richting een circulaire economie.

De zepen van SOOP worden gemaakt met organische reststromen, zoals koffiedik en sinaasappelschillen. Producten waar heel veel van overblijft in Nederland. Bovendien zijn het twee grondstoffen die van nature heel geschikt zijn voor zeep.

Zo gebruikte de oma van mede-oprichter Robert-Willem Dol vroeger koffiedik om haar handen schoon te maken als ze in de tuin gewerkt had. De sinaasappelschillen en -olie zorgen daarnaast voor een mooie kleur en geur. De zeep is duurzaam geproduceerd, zonder palmolie of plastic. Goed voor jezelf en voor een ander!

Wil je de zeep van SOOP ook proberen en bijdragen aan een circulaire economie? Bestellen met je punten kan bij Exclusief.

Lees meer >

Marcel’s Green Soap is ontstaan door de bevlogenheid van, je raadt het al, Marcel. Hij vond het een onprettig idee dat zijn gootsteenkastje vol stond met agressieve, chemische spullen waar de wereld niet bepaald schoner van wordt.

Dat moest anders kunnen. En wat ook prettig zou zijn: misschien eens iets wat écht lekker ruikt. Dat zou schoonmaken een stuk leuker maken. Marcel vond een zeepfabriek in Utrecht, en zo begon het avontuur: een schuur vol met Marcel’s Green Soap. Marcel stelde 3 beloftes op: Marcel’s Green Soap ruikt fantastisch, het maakt geweldig schoon en het zit vol met natuurlijke ingrediënten. Daarnaast is Marcel’s Green Soap het eerste merk in Nederland dat voor zijn verpakkingen uitsluitend 100% gerecycled plastic gebruikt. Met aankoop van Marcel’s producten help je dus de enorme productie van plastic te stoppen.

Bestel nu met je punten een Green Soap Box bij Exclusief en laat de grote schoonmaak maar beginnen!

Lees meer >

Open cookie settings