Doneer je punten aan Duik de Noordzee schoon

tijdelijk niet
op voorraad
:

Doneer jouw punten aan stichting Duik de Noordzee schoon en draag je steentje bij.

 

Nederland heeft een lange en rijke geschiedenis met de Noordzee. We gebruiken haar voor transport, visserij, (wind)energie en toerisme. De laatste jaren groeide het besef dat de Noordzee een bijzonder en cruciaal ecosysteem is. Dat besef heeft ervaren wrakduikers al in de jaren '90 aangezet tot de start van stichting Duik de Noordzee Schoon. Een groep enthousiaste vrijwilligers helpt met het opruimen van afval op wrakken in de Noordzee, waarbij zij tegelijkertijd onbekende ecologische geheimen van de Noordzee ontdekken en in beeld brengen.

De Noordzee schoon duiken
Spooknetten in de Noordzee zijn een serieus probleem voor het leven op en rond de scheepswrakken. (Sport)vissers verliezen soms hun netten en lijnen, die achter wrakdelen blijven hangen. Vissen, krabben en kreeften worden onbedoeld gevangen met deze netten en lijnen, of raken erin verstrikt. Hierdoor sterven ze een langzame dood. Ook dolfijnen en zeehonden, kunnen verstrikt raken en verdrinken. Daarnaast laat het intensieve containerverkeer over zee helaas zijn sporen na met rampen zoals met de MSC Zoë in januari 2019. Stichting Duik de Noordzee schoon doet hier iets aan; ze hebben inmiddels een al ruim 100.000 kilo aan onderwaterafval verwijderd. Lees er hier meer over.

Als klant van Vattenfall kun je jouw punten doneren en zo de expedities van stichting Duik de Noordzee Schoon ondersteunen. 

Speciale winactie
Stichting Duik de Noordzee Schoon heeft prachtige beelden verzameld van het onderwaterleven en uitgebracht in een bijzonder fotoboek: IN DE DIEPTE. Maak kans op een van de drie prachtige fotoboeken. Naar de winactie

Partnership Vattenfall
Bij de aanleg van een windpark is ecologie voor Vattenfall een van de belangrijke aandachtspunten. Via het partnership met stichting Duik de Noordzee schoon geeft Vattenfall financiële ondersteuning voor het schoner maken van de Noordzee en wordt tegelijkertijd de opgedane ecologische kennis gebruikt voor de aanleg van windparken. Zo zijn tijdens de bouw van Hollandse Kust Zuid kunstriffen aangelegd, die de kraamkamers zijn voor nieuw onderwaterleven.

Anderen bekeken ook

50 punten
St. Energiebank Nederland

Help mee om energie voor iedereen bereikbaar te houden.

Lees meer
50 punten
De Zonnebloem

Steun activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking.

Lees meer
50 punten
Stichting Opkikker

Draag je steentje bij aan een onvergetelijke Opkikkerdag.

Lees meer

Open cookie settings