Guppyfriend waszak

tijdelijk niet
op voorraad
:

Je was gaat langer mee en de waszak zorgt ervoor dat microplastic niet in het milieu belandt.

 

Een Guppyfriend waszak vangt polyester en nylon microdeeltjes op die vrijkomen bij het wassen, die normaal gesproken in zee terecht komen. En dat heeft twee belangrijke voordelen: je was gaat langer mee én het is beter voor het milieu.

De waszak gebruiken
Vul de waszak met kledingstukken die gemaakt zijn van synthetische materialen. Vul de zak voor niet meer dan de helft. Doe je 'm te vol dan krijg je een zware bal van wasgoed in je wasmachine en daar kunnen de meeste machines niet goed mee overweg.

Draai de waszak na het wassen binnenstebuiten; de vezelresten blijven in de hoeken en zoom van de buidel achter en kunnen heel makkelijk verwijderd worden. De vezelrestjes gooi je gewoon bij het restafval! Dit is gemiddeld 1,9 gram per wasbeurt. Zie je nog geen vezels? Geen nood, dat kan betekenen dat de kledingstukken weinig vezels loslaten.

Guppyfriend doet meer
Een groot deel van de opbrengst van Guppyfriend investeren ze in het vergroten van het bewustzijn rondom het gebruik van plastic. Onder andere in de vorm van educatie, workshops en sponsoring van onderzoek naar microplastics in zee. Zo helpen we samen mee in de strijd tegen plastic afval en microplastics in zee. Ook financieren ze STOP! Kunststof Academie, een initiatief dat schoolkinderen leert hoe ze plastic vermijden en helpen eenmalig gebruik van plastic te verminderen, uit te bannen of recyclen.

Goed om te weten

- Afmeting: 50 x 74 cm
- Gemaakt van 100% polyester (PET)
- Niet geschikt voor de droger

Anderen bekeken ook

10 punten +27.500000
Brennenstuhl stekkerdoos

Handig voor het afzonderlijk aan- en uitzetten van apparaten.

Lees meer
225 punten
3 afvalscheidingstassen

Set van 3 tassen om pmd-afval te scheiden

Lees meer
260 punten
Brievenbusborstel

Zorgt ervoor dat er geen wind door de brievenbus waait.

Lees meer

Open cookie settings