Alecto koolmonoxidemelder

tijdelijk niet
op voorraad
:

Hang de koolmonoxidemelder thuis op, zodat je gewaarschuwd wordt bij een gevaarlijke concentratie koolmonoxide.

 

Met de Alecto koolmonoxidemelder word je direct gewaarschuwd bij de detectie van koolmonoxide (CO). De melder is voorzien van een gestucte korrelige muurstructuur en valt daardoor niet op. En met een levensduur van 10 jaar kun je even vooruit.

Ook waarschuwing bij lagere concentraties
Koolmonoxidemelders geven de concentratie koolmonoxide weer in ppm. Ppm staat voor parts per million, oftewel het aantal deeltjes op 1 miljoen deeltjes. Wettelijk is het verplicht dat CO-melders alarm slaan bij een gedetecteerde concentratie koolmonoxide vanaf 50 ppm gedurende 60 minuten. Ook een langdurige aanwezigheid van een lagere concentratie CO is schadelijk voor de gezondheid. De koolmonoxidemelder geeft al een waarschuwing wanneer gedurende 60 minuten een concentratie van 30 ppm wordt gedetecteerd. En met een alarm van >85 dB zul je sowieso wakker worden. 

Extra inzicht via het display
Het display van de koolmonoxidemelder biedt extra inzicht. Zo wordt de concentratie koolmonoxide in het display weergegeven, normaal gesproken 000 ppm. Verder biedt het display inzicht in de batterijstatus en toont hij meldingen bij te hoge concentratie CO, heeft hij een testmodus en geeft hij eventuele foutmeldingen aan.

Hoogste kwaliteit en Europese Norm
Zoals alle koolmonoxidemelders van Alecto zijn ze van de hoogste kwaliteit en voldoen ze aan de Europees Norm (EN50291-1:2018). De koolmonoxidemelder heeft een testknop waarmee je periodiek eenvoudig test of de koolmonoxidemelder nog naar behoren werkt.

Behuizing met wandstructuur
De behuizing van de koolmonoxidemelder, ook wel CO-melder genoemd, is opvallend onopvallend. De melder is namelijk voorzien van een gestucte korrelige wandstructuur. Zo valt deze in bijna iedere muur mooi weg. De CO-melder is compact (75 x 106 x 35 mm) en geschikt om op te hangen en om neer te zetten.

Goed om te weten:

  • Hoge kwaliteit: EN50291-1:2018
  • Snel en duidelijk inzicht via de meldingen in het display.
  • De 10-jaars sensor zorgt ervoor dat je lang verzekerd bent van een veilige melder.
  • De koolmonoxidemelder alarmeert bij te hoge concentratie koolmonoxide, maar waarschuwt ook al bij lage concentraties.
  • De koolmonoxidemelder geeft via display en via geluid en lampjes duidelijk aan wat er aan de hand is. Bijvoorbeeld wanneer de batterijen bijna leeg zijn of de levensduur van de sensor na 10 jaar ten einde komt.
  • Wat zit in er in de doos: koolmonoxidemelder, 3 AA batterijen, een bodemplaat (incl. schroeven en pluggen), handleiding NL/EN/DE/FR.

Anderen bekeken ook

10 punten +24.500000
PowerCube stekkerdoos
Extra Voordeel

4 extra stopcontacten en 2 USB-ingangen binnen handbereik.

Lees meer
125 punten
HEMA Cadeaukaart

Te besteden op het hele assortiment

Lees meer
275 punten
Huis & Tuin Cadeau € 10
Extra Voordeel

Te besteden bij diverse tuincentra of woonwinkels in de buurt.

Lees meer

Open cookie settings