Radiatorventilator Trio set

tijdelijk niet
op voorraad
:

Een radiatorventilator, het klinkt misschien ingewikkeld, maar het werkt heel eenvoudig. Het is een ventilator – die geschikt is voor bijna elke radiator of convector(put) – die warme lucht versneld de ruimte in blaast. En zo bespaar je energie! Ook verhoog je je wooncomfort. Ruimtes worden sneller en gelijkmatiger warm én je kunt de temperatuur in huis een stukje lager zetten. Win-win!

 

Zo werkt het
Kies de gewenste lengte radiatorventilator (mono, duo of trio) en plaats deze met magneten of op pootjes in een handomdraai op de juiste plek (zie uitleg hieronder per type verwarming). Plaats de externe thermostaatschakelaar, in de buurt van de warmwater aanvoer. Als de radiator of convector op die plek 33 graden wordt, gaan de ventilatoren automatisch werken. Hierdoor wordt de warmte uit de radiator/convector versneld in de ruimte gebracht. De kamer is eerder op temperatuur en de warmte wordt beter verdeeld. De warmte uit de radiatoren/convectoren wordt ook veel langduriger de ruimte in gebracht. De ventilatoren stoppen pas, als de temperatuur van de radiator/convector onder de 25 graden komt.

Kijk hier hoe je een radiatorventilator plaatst.

De voordelen op een rij
 • Je kamer is in de helft van de tijd op temperatuur
 • Je kunt de thermostaat 1 tot 2 graden lager instellen, zonder in te leveren op comfort
 • De aanvoertemperatuur van het water in de CV-installatie kan worden verlaagd
 • Met SpeedComfort radiatorventilatoren kan je tot wel 22% besparen op je gasverbruik
 • De SpeedComfort radiatorventilator is een Nederlands product
 • De radiatorventilatoren van SpeedComfort worden in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
 • De netvoeding is verliesvrij, als de radiatorventilator niet in bedrijf is, verbruik je niets

Je kan een radiatorventilator gebruiken voor:
 • Standaard radiatoren
  Veel radiatoren hebben 2 of 3 platen (type 22 of 33) met een tussenruimte van meer dan 7 cm. Hier plaats je de SpeedComforts onderin de radiator. De magneetschuifjes zullen vanzelf de ijzeren platen vinden.
 • Smalle(re) radiatoren
  Heb je radiatoren die minder dan 7 cm ruimte hebben tussen de platen? Trek dan de magneetschuifjes uit de behuizing en plaats ze met de magneet naar boven terug. De blokjes tegenover de magneetschuifjes hebben alleen een cosmetische functie en kan je verwijderen. De SpeedComfort komt nu strak onder de radiator te hangen.
 • Enkelplaats radiatoren
  Heb je een radiator met één plaat, dan trek je de magneetschuifjes uit de behuizing en plaatst je ze alle vier met de magneet omhoog aan één kant. Met de magneten tegen de achterkant van de radiator komt de SpeedComfort er strak onder te hangen.
 • Convector of convectorput
  Heb je een convector of convectorput, dan vind je daarvoor aan de onderkant van de behuizing vier pootjes. Die plaats je in de speciaal hiervoor beschikbare gaatjes, met het voetje in de lengterichting. Je kan de SpeedComfort zowel op, als onder het convectorblok plaatsen.

Soorten radiatorventilatoren
 • Radiatorventilator Trio set
  De Trio set is geschikt voor radiatoren en convectoren vanaf 120 cm. De set bestaat uit:3x SpeedComfort, 1x Adapter 12V, snoerlengte 1.80m, 1x Externe thermostaatschakelaar met magneetbevestiging, kabellengte 0,60m 2x Koppelkabel 30 cm.


Naast de Trio set zijn er nog 2 maten verkrijgbaar en is er ook nog een uitbreidingsset.

 • Mono set: Geschikt voor radiatoren en convectoren van 50 tot 70 cm.
 • Duo set: Geschikt voor radiatoren en convectoren van 75 tot 120 cm.
 • Uitbreidingsset: Kan toegevoegd worden aan de Trio set voor nog meer lengte.

Vuistregel voor het aantal te plaatsen SpeedComforts
Eén SpeedComfort verplaatst per uur zo'n 30m3 lucht. Als alle lucht in een ruimte 1x per uur circuleert is dat doorgaans voldoende.
Rekenvoorbeeld: een woonkamer van 5 meter breed, 8 meter lang en 3 meter hoog heeft een inhoud van 120m3. Je kiest dan voor een Trio set met Uitbreidingsset, of twee Duo sets. In een slaapkamer zal doorgaans één SpeedComfort (een Mono set) meer dan voldoende zijn.

Anderen bekeken ook

10 punten +27.500000
Brennenstuhl stekkerdoos

Handig voor het afzonderlijk aan- en uitzetten van apparaten.

Lees meer
225 punten
3 afvalscheidingstassen

Set van 3 tassen om pmd-afval te scheiden

Lees meer
260 punten
Brievenbusborstel

Zorgt ervoor dat er geen wind door de brievenbus waait.

Lees meer

Open cookie settings