Uitbreiding Radiatorventilator Basic

tijdelijk niet
op voorraad
:

De SpeedComfort radiatorventilator is een probleemoplosser die zowel het comfort verhoogt als energie bespaart. Ruimtes worden namelijk sneller en gelijkmatiger verwarmd, wat zorgt voor een verhoogd comfort. Ook kan de CV-ketel eerder moduleren en/of op een lagere aanvoertemperatuur worden ingesteld, dit zorgt voor een lager gasverbruik en een lagere CO2 uitstoot.

 

Als u ruimtes in huis heeft die niet lekker op temperatuur komen, dan kan de SpeedComfort een oplossing zijn!

Het werkt heel eenvoudig: met magneten aan de lange zijkanten bevestigt u de ventilator tussen de platen van de radiator. In een langere radiator plaatst u met koppelkabeltjes meerdere exemplaren aan elkaar, aangesloten op één voeding. De SpeedComfort gaat automatisch werken als de radiator 33 graden of warmer wordt en stopt ook weer automatisch als de radiator afkoelt tot 25 graden. De SpeedComfort monteert u uit het zicht, onderin de radiator. Maar hij functioneert net zo goed aan de bovenzijde, tussen de platen. Vaak hebben radiatoren daar een rooster, waaronder de SpeedComfort nauwelijks zichtbaar is.

De radiatorventilator helpt bij het realiseren van forse kostenbesparing. Maar hoe dan? De ventilatoren brengen de warmte die in een radiator of een convector zit, versneld in de ruimte. Die warmte wordt gelijkmatig verdeeld en verhoogt het comfort. Het vermogen dat de radiator kan afgeven aan de ruimte neemt hierdoor toe. De radiatoren worden dus eigenlijk krachtiger. En dat maakt het weer mogelijk om de aanvoertemperatuur in de CV installatie te verlagen waardoor de CV-ketel minder gas verbruikt. In een gemiddelde woning zijn 4 tot 6 exemplaren voldoende om tot wel 30% te besparen op stookkosten. Bovendien is de netvoeding van de SpeedComfort verliesvrij. Als de SpeedComfort niet in bedrijf is, verbruik de voeding niets. De SpeedComfort gebruikt per jaar minder dan €0,16 aan stroom. Overigens is het eventuele verlagen van de aanvoertemperatuur van een CV-ketel iets dat wel enige technische kennis vereist. Mocht u dit zelf liever niet doen, dan kunnen onze collega’s van Feenstra u daarbij helpen. Zij hebben ook oplossingen voor het zogenaamd “waterzijdig inregelen” van uw CV-installatie, daarmee zet u nóg een stap naar een zuiniger werkende en comfortabele installatie. Kijk hier als uw cv-installatie uit balans is.

Let op: De uitbreidingsset werkt alleen in combinatie met een startset. Heeft u deze nog niet, bestel dan hier de Startset Radiatorventilator Basic.

Specificaties
  • Geschikt als uitbreiding voor radiatoren van 75 - 120 cm breed, met minimaal 70 mm ruimte tussen de platen
  • Inhoud set: 1 radiatorventilator, 1 koppelkabel (30 cm)
  • Voeding: De uitbreidingsset bevat geen voedingskabel aangezien deze alleen werkt i.c.m. de startset.

Anderen bekeken ook

1275 punten
Isolatiebox

Isoleer je huis met deze veelzijdige isolatiebox

Lees meer
1280 punten
Startset Radiatorventilator

Basic - Verhoog het rendement van je radiator.

Lees meer
1280 punten
Uitbreiding Radiatorventilator

Narrow - Uitbreiding voor radiatoren van 75 - 120 cm breed.

Lees meer

Open cookie settings